ההדלפה סיכנה את היכולת לשחרר את החטופים, אחד מיעדי המלחמה. בעקבות החשד נפתחה חקירה.
בית משפט השלום בראשון לציון חשף הערב (ראשון) כי פלדשטיין הוא החשוד המרכזי בפרשה, שבמסגרתה נעצרו ארבעה אנשים, ביניהם גורמים במערכת הביטחון. הפרשה מעוררת סערה ציבורית ומשפטית. פלדשטיין, דמות מוכרת בלשכת ראש הממשלה, מונה עם תחילת המלחמה באוקטובר 2023 לדובר המופקד על הקשר עם הכתבים הצבאיים. מינוי זה נחשב לחריג, שכן בדרך כלל שר הביטחון והרמטכ"ל הם אלה שנמצאים בקשר עם כתבים אלו.
פלדשטיין החל את דרכו כדובר צבאי, שימש כקצין המבצעים של דובר צה"ל ולאחר מכן כדובר אוגדת איו"ש. לאחר שחרורו מצה"ל, שימש לזמן קצר כדוברו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אך התפטר כעבור ארבעה חודשים.
למרות שנכשל בבדיקת פוליגרף ולא היה לו סיווג ביטחוני, הועסק פלדשטיין על ידי מנכ"ל משרד ראש הממשלה. מאז לא קיבל שכר מלשכת ראש הממשלה, אך המשיך בפועל לשמש כדובר ועסק גם בעניינים ביטחוניים תחת נתניהו.
פלדשטיין נכח לצד נתניהו בלשכתו, בביקורים שונים ברחבי הארץ ואף בקריה בתל אביב. דמותו מופיעה ברקע רבות מהתמונות שהפיצה לשכת ראש הממשלה בחודשים האחרונים. עם חשיפת הפרשה, החלה לשכת נתניהו להתכחש לפלדשטיין, וחלקה בפרשה עתיד להתברר בחקירת המשטרה.
"פגיעה ביכולת לשחרר את החטופים"
בהודעת בית המשפט על הסרת צו איסור הפרסום נכתב כי: "החקירה החלה לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, גם נוכח פרסום תקשורתי, לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש נלקח מתוך מערכות צה"ל והוצא שלא כדין. בשל כך, עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה."
בדיון שהתקיים קודם לכן בנוגע לצו איסור הפרסום, עורכי דינם של חלק מהחשודים טענו בעד פרסום מלא של פרטי הפרשה. אחד מעורכי הדין אף אמר כי מרשו העביר ידיעות לראש הממשלה מכיוון שחשב שחשוב שנתניהו יקבל אותן, כדי שכל הנוגע בקבלת ההחלטות לגבי חטופים, יגיע להחלטות הנכונות ביותר.