על פי הערכות, עדותו של פישר עשויה להימשך יותר מעשרה דיונים ואף להגיע לעשרות דיונים בסך הכול. בהתחשב בקצב הנוכחי, של דיון חודשי, המשפט עלול להיגרר מעבר לשנת 2025.
לאחר כמעט תשע שנים מאז הוגש כתב האישום, פרשת התביעה במשפטו של עורך הדין רונאל פישר הגיעה לסיומה. פישר, שעמד במוקד חקירה משטרתית נרחבת, נאשם כי העביר ללקוחותיו מידע חסוי מחקירות משטרתיות בתמורה לתשלום, במסגרת מספר פרשיות חמורות.
השופט משה סובל, נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, פרסם תוכנית להשלמת שלב זה של המשפט. לפי התוכנית, יתקיימו ארבעה דיונים בלבד בחודשים אפריל, מאי ויוני הקרובים. במהלך דיונים אלו, צוות ההגנה של פישר צפוי להעלות טענות בנוגע לפסילת ראיות וטענות של הגנה מן הצדק, כאשר הפרקליטות תציג את תגובתה לטענות אלו.
השלב הבא במשפט, פרשת ההגנה, יחל רק בשנת המשפט הבאה, בספטמבר 2024. בשלב זה יעלו הנאשמים, כולל פישר עצמו, למתן עדות. על פי הערכות, עדותו של פישר עשויה להימשך יותר מעשרה דיונים ואף להגיע לעשרות דיונים בסך הכול. בהתחשב בקצב הנוכחי, של דיון חודשי, המשפט עלול להיגרר מעבר לשנת 2025.
טענות ההגנה מן הצדק, שהועלו כבר בשלבים מוקדמים, ממשיכות לעמוד בלב המחלוקת. צוות ההגנה טען במשך שעות ארוכות להתנהלות לקויה של גורמי החקירה, כולל טענות להיעדר תיעוד ראוי בעת גיוס עדי מדינה. מדובר בטענות שמכוונות כלפי אופן ניהול ההליך הפלילי, מתוך מטרה להראות כי התביעה פעלה באופן הפוגע בצדק והוגנות.
בין העדים המרכזיים שעמדו על דוכן העדים היה חבר הכנסת משה סעדה, ששימש סגן ראש המחלקה לחקירות שוטרים והוביל את החקירה בתיק. עדותו התפרשה על פני 17 ישיבות, וטענות ההגנה מן הצדק צפויות להתייחס להתנהלותו.
משפטו של פישר סבל מאינספור עיכובים לאורך השנים, ביניהם תקלות מצד התביעה, בקשות חוזרות ונשנות לחומרי חקירה, וטענות בלתי צפויות מצד עד המדינה. המקרה נחשף לראשונה בשנת 2014, עם מעצרו של פישר בניסיון המתועד לקבלת שוחד מאלון חסן, יו"ר ועד נמל אשדוד, אשר פעל בשיתוף פעולה עם המשטרה.
מלבד פישר, מואשמים בפרשה גם עורכת הדין רות דוד, לשעבר פרקליטת מחוז תל אביב, הקבלן יאיר ביטון, ושי ברס, מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר. דוד נאשמת במעורבות מוגבלת בלבד, בעוד ביטון וברס עומדים בפני אישומים ספציפיים.
פרשת רונאל פישר ממשיכה לייצר כותרות ולהעלות שאלות נוקבות על התנהלות ההליכים המשפטיים. בעוד ההגנה נערכת לפרשתה, נראה כי הדרך לסיום המשפט עוד ארוכה ומורכבת, ונדרשת התגייסות משמעותית של מערכת המשפט להבטחת התקדמות יעילה וצודקת.