בית המשפט המחוזי קבע כי ציפורי לא הוכיח שגרינצייג הוציא עליו דיבה, ודחה את טענתו כי כונה "חולה נפש".
הקרב המשפטי בין איש התקשורת אלי ציפורי לעיתונאי אבישי גרינצייג הגיע לסיומו: בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את ערעורו של ציפורי על פסק דין שחייב אותו לפצות את גרינצייג ב-200 אלף ש"ח בגין לשון הרע. בכך, אימץ המחוזי את פסק דינו של בית משפט השלום בהרצליה, שקבע כי ציפורי הוציא את דיבתו של גרינצייג באמצעות שורה של גידופים והשמצות חמורות שפרסם נגדו ברשתות החברתיות.
המאבק המשפטי החל בנובמבר 2020, אז הגיש גרינצייג, כתב המשפט של "גלובס" דאז וכיום כתב המשפט של "כאן 11", תביעת דיבה על סך מיליון שקל נגד ציפורי. בתביעה טען גרינצייג כי ציפורי ניהל נגדו "מסע השפלות ולעג שאינו נגמר", במסגרתו כינה אותו, בין היתר, "גזען", "שקרן" ו"שותף לעבירות פליליות".
ציפורי, הידוע כתומך נלהב של ראש הממשלה בנימין נתניהו וביקורתו החריפה על מערכת המשפט, הגיש תביעה נגדית נגד גרינצייג, וטען כי זה תיאר אותו כחולה נפש. בית משפט השלום דחה את תביעתו של ציפורי וקיבל את תביעתו של גרינצייג באופן חלקי, תוך שהוא מותח ביקורת חריפה על התבטאויותיו של ציפורי.
בערעור שהגיש ציפורי למחוזי, טען כי בית משפט השלום שגה בהחלטתו וכי יש להפוך את הקביעות, כך שתביעתו של גרינצייג תידחה ותביעתו שלו תתקבל. גרינצייג, מצידו, ערער אף הוא על פסק הדין וטען כי סכום הפיצוי שקיבל נמוך מדי.
בית המשפט המחוזי, בהרכב השופטים יונה אטדגי, אריאל צימרמן וטל לוי-מיכאלי, דחה את שני הערעורים. השופט אטדגי, שכתב את פסק הדין, קבע כי בית משפט השלום בחן את הפרשה "באופן יסודי ומעמיק", ולא נפל כל פגם בהחלטתו. "סכום הפיצוי שנקבע לגרינצייג אין בו חריגה מהמקובל", הוסיף השופט אטדגי.
השופט אטדגי: "לא נפל פגם בפסק הדין המקורי, סכום הפיצוי סביר בהחלט".
באשר לטענתו של ציפורי כי גרינצייג תיאר אותו כחולה נפש, קבע השופט אטדגי כי "אין לפרש את הביטויים שנכללו בפרסומים של גרינצייג כאילו יש בהם ייחוס מחלת נפש לציפורי".
פסק הדין של בית המשפט המחוזי שם קץ למאבק המשפטי הממושך בין ציפורי לגרינצייג, ומחזק את ההגנה על חופש הביטוי, תוך הצבת גבולות ברורים להתבטאויות פוגעניות ברשתות החברתיות.