הכיסוי של חברת Otter Box – איכות היא לא מילה גסה
אם אתם מחפשים כיסוי דו שכבתי (קשיח) ל- OnePlus 3 שגם ייתן הגנה טובה, וגם יהיה מעוצב ונוח לשימוש – הסיקור הזה בשבילכם.
בראשית הדברים אבקש להודות לחברת Otter Box ששלחה לי את הכיסוי שלה לסיקור (גם על המשלוח המהיר). הכיסוי שקיבלתי לסיקור מיועד למכשיר ה- OnePlus 3, והוא מסדרת ה-Achiever. נכון לרגע זה, היא הסדרה היחידה לה זכה ה-OnePlus 3 לכיסוי מחברת Otter Box.
לפני שאתחיל לעסוק בסיקור עצמו, חשוב לי לתת קצת מידע על סוגי הכיסויים – ובכך להבין מדוע בכלל צריך כיסוי? ואם כבר כיסוי – למה לא להסתפק בכיסוי סיליקון דק?!
עם או בלי כיסוי – בכל מה שקשור לכיסויים של טלפונים זה מתחלק (בדרך כלל) ל-3 סוגים של אנשים.
1. לא בקטע של כיסוי – הסיבות בדרך כלל הם: הסתרת העיצוב של המכשיר ע”י הכיסוי. משקל ועובי שהכיסוי מוסיף למכשיר. המצב דומה: לרכב יוקרה שעמד מספר שבועות בשכונת עוני = יקבל מלא מכות ושריטות).
2. הולכים על הכיסוי סיליקון (או כל כיסוי דק אחר) – בדרך כלל הכיסוי שקוף (ניתן לראות את הצבע, והעיצוב של המכשיר). לא מוסיף (כמעט) משקל – דק מאוד. כיסוי הסיליקון עושה עבודה די טובה בכל הקשור למניעת שריטות, אך אינו מגן בצורה מיטבית בנפילות, שלא לדבר על נפילות מגובה רב ועל משטח לא שטוח (כגון – כביש, דרך עפר, וכד’).
3. אנשים שלא מוכנים לקחת סיכונים – הם מוכנים להסתיר את העיצוב של המכשיר, להוסיף משקל ועובי למכשיר – וכל זאת על מנת למנוע שריטות ולקבל הגנה מלאה (ככל הניתן) מנזק למכשיר (כתוצאה מנפילה למשל). ולכן משקיעים בכיסוי איכותי, שבדרך כלל משלב 2 שכבות הגנה (פלסטיק ו-TPU) – ובכך הם שומרים על הטלפון נקי משריטות ומכות לאורך זמן (תלוי בהרבה משתנים).
אחרי שהבנתם מה היתרונות של כיסוי דו שכבתי קשיח – הגיע הזמן להתחיל בסיקור. הסיקור מתחלק למספר אספקטים (כגון עיצוב, נוחות וכד’), וזאת על מנת שתוכלו להבין יותר טוב איך הכיסוי בכל אספקט ואספקט.
עיצוב ואיכות חומרים – אחרי שהבנו שכיסוי דו שכבתי קשיח “עוטף” את המכשיר, ובכך מסתיר את העיצוב שלו. הנחמה שלנו במצב דברים זה – לקבל כיסוי מעוצב ואלגנטי. חברת Otter Box השקיעה הרבה מחשבה בעיצוב של הכיסוי (כפי שניתן לצפות ממנה, ובפרט מסדרת ה-Achiever).
מאחר שלכל אחד (צרכן) יש את העדפה האישית שלו (בכל מה שקשור לצבע של הכיסוי) – הכיסוי מגיע בשלושה שילובי צבעים (ראה את התמונה למטה).
1. פלסטי קשיח: בצבע אדום עם TPU: בצבע שחור (Nightfire).
2. פלסטי קשיח: בצבע לבן עם TPU: בצבע זהב (Golden Sierra).
3. כל הכיסוי בצבע שחור (Black).
חוץ משילובי הצבעים המרענן, המכשיר מעוצב באלגנטיות, וממש מושך את העין. הכפתורים (בצד ימין – כפתוח ההפעלה, ומצד שמאל – כפתור הווליום) לא בולטים ומשתלבים בתוך העיצוב הכללי. כמו כן, נותן להבחין בלוגו של חברת Otter Box שמוטבע בחלק התחתון של גב הכיסוי, וזאת בנוסף ל-5 פתחי אוורור בפלסטיק הקשיח ותבנית שחרוטה לאורך כל גב המכשיר ומקנה לו חספוס (והוא שם לא רק בגלל היופי). החלק העליון של הכיסוי חלק וללא פתחים (אין שום כניסה או חיישן בחלק העליון של ה-OnePlus 3).
בפתח של עדשת המצלמה האחורית (שקצת בולטת) Otter Box החליטה ללכת על פתח בצורת יהלום – במקום הפתח בצורת ריבוע
לעדשת המצלמה, עם עוד רווח קטן למבזק (פלאש) והמיקרופון בגב המכשיר. אין ספק שמדובר בהחלטה שמוסיפה לעיצוב ולמראה הכללי, אך עם זאת לא מתפשרת על הגנה של המצלמה (וגם לשאר חלקי המכשיר) – נרחיב על כך בהמשך.
איכות החלקים בכיסוי של Otter Box היא מהמעלה הראשונה, וניתן להבחין בכך מהשנייה הראשונה שרואים את הכיסוי. גם המגע לא משקר- ויש (בהחלט) הרגשה של חומרים איכותיים ונעימים למגע. ב-2 הכיסויים שקיבלתי לסיקור לא נתקלתי בתקלות של ייצור זול (דבר שמאפיין כיסויים סינים), והכיסוי נראה אחיד וללא חלקים “שבקרת איכות” סינית הייתה מעבירה כמוצר תקין.
התקנה – מדובר בהתקנה מאוד פשוטה. יש צורך להפריד את הפלסטיק הקשיח מ-TPU ואז להכניס את ה-OnePlus 3 לתוך ה-TPU (הצד ממש לא משנה), ולאחר מכן להחזיר את הפלסטיק הקשוח עד שהוא מתחבר בצורה מיטבית לחלק האחורי של ה-TPU. ראיתי בסקירות אחרות שניתן להכניס את המכשיר לתוך הכיסוי גם אם לא מפרידים את הפלסטיק הקשיח מ-TPU (לא נגרם כל נזק) – אבל למה להתחכם?!
נוחות השימוש – אני רוצה להתחיל דווקא בפתחים הקיימים בכיסוי. הפתחים בחלק התחתון של הכיסוי (כניסת אוזניות, כניסת USB) מספיק גדולים כדי לאפשר גם לכבל (USB-C) ואוזניות שהחיבור שלהם לא סטנדרטי מבחינת הגודל להתחבר בקלות למכשיר (נבדק עם מספר כבלים ואזניות). הפתח של הרמקול בכיסוי (בצד שמאל) הוא בדיוק במידה, ולא חוסם את הקול שבוקע מהרמקול של ה-OnePlus 3.
מאחר וב-OnePlus 3 יש בורר מצב התראות – יש צורך בפתח בכיסוי. לא כל חברה מצליחה להביא את הנוסחה המנצחת: בין הגנה על הבורר, לבין יכול לברור בצורה נוחה ומהירה. אך במקרה שלנו, חברת Otter Box עשו עבודה טובה, ולא נתקלתי בשום בעיה לברור – גם עם כרית של האצבע – ולא רק עם החלק של הציפורן (כמו שראיתי בהרבה סקירות אחרות). כמו כן, הלחיצה על הכפתורים (הפעלה/ווליום) קלה ונוחה מאוד – כמעט ולא מרגישים שלוחצים דרך הכיסוי.
ועכשיו נעבור לחלק מאוד חשוב, ושהרבה אנשים שאלו אותי: “איך היציבות של הכיסוי ביד”. וזו בהחלט שאלה מובנת, בפרט לאור העובדה של-OnePlus 3 יש גוף המתכת (חלק) – והוא עלול להחליק מהיד בקלות. לפתרון בעיה זו – נכנס החספוס בגב הכיסוי (אמרנו שזה לא רק ליופי), והמכשיר מרגיש יציב, אפילו עם יד מזיעה או רטובה. יצא לי להשתמש במכשיר לאחר שיצאתי מהבריכה – והכיסוי הרגיש לי מאוד יציב, ולא היה קיים פחד שהוא עלול להחליק מהיד. ולא פחות חשוב מהיציבות – האחיזה של הכיסוי ביד ממש נוחה ונעימה (אני אישית מעדיף מגע של פלסטיק)- חשוב לציין שלא בכל כיסוי (בטח לא בזולים) זוכים לכך.
המשקל של הכיסוי – הכיסוי שוקל 47 גרם (פלוס מינוס גרם אחד) – ואין ספק שלא מדובר במשקל שעלול לפגום בחוויית השימוש. במיוחד לאור העובדה שמכשיר ה-OnePlus 3 קל מאוד, והתוספת במשקל כמעט ולא מורגשת.
הכיסוי בכיס – מאחר והכיסוי די דק (יחסית לכיסוי קשיח), ובפרט שהטלפון מאוד דק – לא היית לי בעיה להכניס את הטלפון (בקלות) לכיס המכנס.
ההגנה של הכיסוי על חלקי המכשיר – ההגנה שאנחנו מקבלים מהכיסוי של חברת Otter Box ל-OnePlus 3 הוא בהחלט מקיף ומיטבי. הכיסוי של המצלמה מוגן בשפתיים בולטות – ולמעשה ניתן להניח את המכשיר על כל משטח קשיח (כמו השיש במטבח) ללא חשש מפגיעה בעדשת המצלמה. גם בנפילות אנחנו מקבלים הגנה על העדשה של המצלמה.
גם בחלק הקדמי של הכיסוי (המסך של ה-OnePlus 3) חברת Otter Box לא אכזבה, ומסביב למסך יש לנו בליטה (שפתיים) לאורך כל החלק הקדמי. ולמעשה אם נניח את הטלפון עם החלק הקדמי על שולחן או כל משטח אחר – הכיסוי יפגע במשטח וימנע פגיעה במסך (שריטות או שבר). הנ”ל תופס גם לגבי נפילות על משטח שטוח (ללא בליטות). ראה תמונה תחתונה, של היחס בין המסך לכיסוי.
בדיקות, בדיקות, ועוד בדיקות – חברת Otter Box נותנת אישור על הגנה מנפילות, ועל כך שהיא ערכה בדיקות של הכיסוי (מעל 24 בדיקות שונות), וזאת במהלך 238+ שעות (ניתן לראות את הרשימה המלאה באתר החברה). בכך Otter Box למעשה אומרת לנו (הצרכנים), שהכיסוי שלה לא רק נראה חזק ועמיד – הוא באמת כזה – והבדיקות (בדיוק) מוכיחות את זה. ולהשלמת הביטחון של החברה בכיסוי – Otter Box גם נותנת אחריות מוגבלת על הכיסוי.
יתרונות:
מעוצב ואלגנטי.
איכותי בנייה/חומרים טובה מאוד
נוח מאוד להתקנה/שימוש.
עדשת המצלמה והמסך מוגנים היטב משריטות ומכות.
הגנה טובה מאוד כנגד נפילות (מגובה באחריות מטעם החברה).
גישה קלה ל- “בורר ההתראות”.
חסרונות:
החיסרון היחיד שמצאתי הוא המחיר – אבל אתם יודעים מה אומרים: “על איכות משלמים“.
סיכום – המחיר המומלץ לצרכן של הכיסוי (של חברת Otter Box מסדרת ה-Achiever ל-OnePlus 3) עומד על 24.95 דולר ( בערך 96 ש”ח). מדובר במחיר לא זול כלל (וזה עוד לפני משלוח). אז אם הכיסוי עד כדי כך טוב – שזה מצדיק את המחיר הגבוה שדורשים עבורו? והתשובה היא: שזה מאוד תלוי.
אם אין לכם בעיית תקציב, ואתם רוצים את אחד הכיסויים הטוב ביותר שקיים כיום למכשיר ה-OnePlus 3 שלכם – אז התשובה היא בהחלט כן. אם התקציב שלכם יותר קטן (סביבות 10 דולר) – אז ניתן למצוא כיסוי דו שכבתי או אפילו כיסוי Tpu עבה שייתן הגנה סבירה ל-OnePlus 3 שלכם – וזאת בטווח המחיר של 12-10 דולר. (למרות שהמבחר כרגע לא גדול).
לינק לאתר החברה (למידע נוסף): http://www.otterbox.asia/